Plafon tapétázása

A helyiségek mennyezete összefüggő, jól látható felület. Alkalmas tapétával ezt a felületet is be lehet vonni a helyiség összképének kialakításába. Ha a plafont is tapétázni , vagy festeni szeretnénk, ezt a falak tapétázása előtt tegyük meg. Ezután toljuk félre a bútorokat, hogy legyen helyünk dolgozni.


Ne felejtsük el a padlót és a bútorokat letakarni. Eszközök – gyűjtsük az összes szükséges szerszámot és eszközt magunk köré, . Ilyen podshivnoy mennyezet létre fog hozni egy plafon hatás drága, és végre számos érdekes tervezési döntéseket. Erre a célra seprűt is használhatunk.


Rögtön a falra ragasztás után simítsa el a tapétát (tapétasimító) kefével vagy ronggyal. E közjáték után álltam neki anyámnál a kisebb szobának. A vakolat pofozása helyett vastag, sűrű ragasztót kevertem, és kezdtem fölszabni a tapétát. Már megvolt a bicikli jó ideje, bevásároltam a Baross utcában, aztán a hátamra kötöttem mindent, kigurultam anyámhoz.


Már tudtam, hogy a mennyezetet is tapétázni fogom, . Festése vagy tapétázása során ez a rész többnyire egyszínű, világos árnyalatú marad és így nyitott, szellős benyomását kelti a helyiségnek. Bizonyos helyiségekben azonban egy izgalmasan festett sötétebb vagy mintás plafonrész rengeteget tehet hozzá a dekoratív . Ha minden jól megy a héten szeretném kifesteni szobánkat. Nem szeretném csiszolgatni a volt festéket a falról. De a plafonra is azt szeretnék.


A plafon és a falak szép napsárgák lennének és narancssárgák a nyílászárók pedig sötét . Ki jártas a tapétázásban? A plafon tapétázásánál nem a tapétacsíkot, hanem a falat kenjük be ragasztóval. Egyszerűen elérhetjük a mennyezetet egy palló segítségével amit két bakra helyezünk.


A helység egyik sarkából elindulva vízszintmérővel vagy függőónnal húzzon függőleges vonalat, ehhez kell igazítani majd az első tapétacsíkot. Ollóval vágjon le egy, a plafon és mennyezet közti távolságnál cm-rel hosszabb tapétacsíkot. A tapétacsíkok felragasztása előtt . Váltómintás tapéta esetén a két egymás melletti tapétacsík minta . Hátránya, hogy drágább mint a festés, vizes helyiségben nem alkalmazható és nagyobb . Engedjétek, hogy néhány ötlettel most rávilágítsak Nektek a plafon egyedi festésének előnyeire. Mennyezet tapétázás előtt simára kell glettelni az amúgy majdnem sima plafont ? Számold ki, hogy hány négyzetmétert kell festeni vagy tapétázni (a plafont se felejtsd el!).


Jelez ha nagy belmagasságú a szoba. Kérdezd meg mikor tudja elkezdeni a munkát, és hogy előreláthatólag mennyi ideig fog tartani. Persze, maga a tapétázás még odább volt egy kicsit. A plafon eredetileg is csak meszelve volt, s az új meszeléshez Szigetvölgyi már előző este lemosta szappanos vízzel a mennyezetet. Aztán várt egy órát és teddihengerrel egyszer átfestette.


Hanem reggelre kiderült, hogy itt-ott foltos lett a fal, és gondolta, hogy mielőtt . Szobafestés több mint éve! Legyen szó csillag mennyezet, vagy egyedi ötletekről, hívjon minket bizalommal! A lakások falainak felújítása általában nagy felfordulással jár.


A falak hibáinak kijavítása, majd csiszolása - ami előfeltétele a szép felületnek - köztudottan sok piszokkal jár.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések