Lépéshanggátlás

A födémek testhangterjedéseit összefoglalva lépéshangkeltésnek nevezzük, dacára annak, hogy ez nemcsak az emberek lépéseitől ered. A lépéshang-gátlás a födémen való járásból, koppanásból származó. Zajok lentről, fentről, az oldalszomszédtól.


Csott Róbert, ÉMI Nonprofit Kft. Födémeket érő gerjesztések. Akusztika Laboratórium.

Parketta vagy laminált lap alá úsztató rétegként a parafa lemez vagy a parafa tekercs kiváló megoldás. A kifejezetten erre a célra gyártott, C11-s jelű parafa tekercs ára jóval kedvezőbb, mint a többi parafa termék. Mivel a rendszert úsztatjuk, az alátét parafát. Elasto-TBP Box - Pihenőlemezek akusztikai elválasztása. Elasto-Foam - Lépcső- és pihenőlemezek hanggátló elválasztása.


A kopógóhang átvitel különösen kellemetlen formája a lépéshang. A hiányzó vagy nem megfelelően kivitelezett lépéshanggátlás különösen lakóépületek, irodaépületek, . Fűtött tereket elválasztó födémeket többnyire nem szükséges hőszigetelni. A zavartalan nugalom érdekében viszont fontos, hogy a födémek kopogóhang gátlása megfelelő legyen.

Ezt az AUSTROTHERM lépéshang szigetelő lemezek segítségével lehet elérni. Léghanggátlás, lépéshanggátlás. Hangterjedés szabadban. Követelmények az épületakusztikában . Az expandált polisztirol lépéshanggátló hőszigetelés rövidítése ( lépéshanggátlás németül: Trittschalldämmung). ISOVER TANGO szigetelés.


A TANGO az Önorm szerint minősített termék, folyamatosan ellenőrzött, nem éghető, . Austrotherm GRAFIT hőszigetelő anyagok. Alkalmazásával hatékonyabb hőszigetelés érhető . Isover Magyarország hőszigetelési megoldásaink. Felek, tetők, födémek, pincék hőszigetelése, hangszigetelése. A fa és beton együttdolgozására a kísérletek bemutatásánál térek ki bővebben.


A lépésanggátlás megoldására, a lépéshangok csillapítására három lehetőség áll fenn: 1. Csen nyugalom – megoldható? Lég- és lépéshanggátlás a lakásokban. MI – Szerkezetvizsgáló Egység. MI - CONSTRUMA előadások. A TDPT lépéshang-szigetelő lemez felhasználható hőszigetelő anyagként a lépéshang-gátlás javítása érdekében az úsztatott aljzatoknál, faszerkezetű száraz-esztrichek alatt és úsztatott fapadlóknál a párnafák alatt.


A párnafa távolságát az alátámasztás mérete határozza meg (a TEL építész segédlete alapján).

Pezocell Webshop ajánlatai és kedvezményei, tag lépéshanggátlás. Az AUSTROTHERM expandált polisz tirolhab lépés hang- szigetelô anyagok lehetôvé teszik az épületek födém- szerkezeteinek hatékony lépéshanggátlás -javulását. A jó zajvédelem ma egy épület legfontosabb minőségi jellemzőihez tartozik.


A többlakásos házak lépcsőházaiban már nem luxus, hanem szükséglet a zajvédelem. Szabványos lépéshangnyomásszint Ln,w. Súlyozott lépéshanggátlás javítás Lw.


Estrich vastagság max koncentrált terhelés (25xmm). Mechanikai tulajdonságok. Társasházak esetén komoly problémát jelent a lépcsőházak hangszigetelése.


A korábban épült megoldásoknál nem figyeltek még a lépéshang-gátlás követelményeire. Ez részben annak is köszönhető, hogy más szabványoknak kellett megfelelni. Emellett még az igényszintek sem voltak olyan magasak, .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések