Betler

Vályi András így ír róla: „ BETLÉR. Gróf Andrási Uraságnak, régi módra épűlt kastéllyával . A sarokbástyákkal megerősített kastély egy sűrűn beerdősített hegyoldal alatt, a Sajó völgyében áll. Sorsa összefonódott az Andrássy- családéval.


A járási székhelytől, Rozsnyótól (Rožňava) északra, km távolságra fekszik.

Kelet-Szlovákiában, Rozsnyótól (Rožňava) északnyugatra a Sajó folyó völgyében áll négy saroktornyával a mesés kétemeletes betléri kastély (kaštieľ Betliar) -egy romantikus építményekkel, műbarlanggal és vízeséssel ellátott csodálatos angolpark közepén elhelyezkedő reprezentatív vadászkastély. A kastélyt a Bebek család alapította a XV. Az Andrássyak egykori vadászkastélyában berendezett páratlanul gazdag . PROGRAIndulás a felszállási helyszínnél megadott időpont szerint. Itt az Andrássy család történetével ismerkedünk és meglátogatjuk a betléri Andrássy-kastélyt.


Ez a kastély egyike a legjobb állapotban fennmaradt kastélyainknak, nemcsak magát az épületet, hanem a berendezését . Betlérre a délelőtti órákban.

A leglátogatottabb műemlékek közé tartozik, hiszen a látogató a kastélyon és gyűjteményein kívül megtekintheti és . Andrássy István sarokbástyákkal megerősített kastélyt építtetett. Eredetileg bányász település volt, ahol aranyat, rezet, később pedig vasércet is fejtettek. A lakosság teknő és ún. Nagyszerű árak és rengeteg szabad szoba.


Nézze át korábbi vendégeink véleményeit, és válassza az Önnek való ajánlatot. Domica után ide érkeztünk. A pénztár nem a kastélyban található, hanem ahogy elérjük a bejárattól a kastély . Maga a kőzség kultúrális, turisztikai szempontból és természeti értékeit tekintve, érdekes és nagyon vonzó helyen található. Az eredeti, korhű bútorokkal berendezett kastély gyönyörű látvány. Talán líraibb zenét is választhattam volna ennek a gyönyörű.


A filmsorozatot nem is akárhol, hanem az Andrássyak régi, nagybecsű betléri kastélyában forgatták, mely nemrég esett át . A betléri Andrássy-kastély és parkja saját fotóimmal. Naše postele jsou přirozené, pohodlné a krásné. Naše matrace jsou oporou pro vaše tělo a naše rošty jsou páteří postele.

My víme, co váš spánek potřebuje, přijďte si postele vyzkoušet. Těšíme se na vaší návštěvu. DOBSINAI JÉGBARLANG – BETLÉRI ANDRÁSSY KASTÉLY – KRASZNAHORKAVÁRALJA - ROZSNYÓ.


Szlovákia népszerű Gömöri tájegysége számtalan kulturális és természeti kincset rejt magában. Ebbe a sokszínűségbe nyerünk bepillantást a látnivalókban bővelkedő vidék jelentősebb értékeinek felfedezésével. It is also the most visited national monument in Gömör County.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések