Rigips álmennyezet

Az íves álmennyezetek borítása speciális, szárazon hajlítható Glasroc F (Riflex) lappal történik. Rugós függesztő-rendszerrel. A CD-profilok magasságát duplarugó segítségével állítjuk be.


A „tartóprofil-függesztő” kapcsolat az adott függesztőnek a CD-tartóprofilba történő . Alkalmazási területek: hangelnyelő álmennyezetek , álmennyezet szigetek, válaszfalak, előtétfalak.

Magába foglalja mind a hangszigetelés (léghang és lépéshang), mind a hangelnyelés területét, azaz az egyes terek közötti zajterjedés minimalizálása mellett feladata az adott tér zajszintjének szabályozása. Tervezéskor a legfontosabb szempont, hogy a szerelt szerkezet hogyan kapcsolódik az épület más szerkezeteihez. A minősített válaszfalak, álmennyezetek , tetőterek, aknafalak és egyéb szerkezetek kivitelezéséhez kínálunk profilokat, rögzítő elemeket, csavarokat, és minden kiegészítő elemet, ami az építéshez elengedhetetlen. Decogips kazettás álmennyezet.


Casoprano kazettás álmennyezet. Rigips szerelt válaszfalak és falburkalatok. Az anyag úgy a papír mint maga a gipsz mag teljes mértékben . Csak megrendelésre, Minden ami álmennyezet.

Magasabb tűzvédelmi követelmények esetén alkalmazandó gipszkarton borítás, Minden ami álmennyezet. A vizsgált válaszfal és álmennyezeti rendszer anya- gainak véleményezése. Ezzel az elemmel oldható meg a függesztőpálcák toldása. A gipszkartonlapok, a falváz és . A duplarugó edzett rugóacélból készül amely előfeszített.


N súly rögzíthetô profilközönként, amely legfeljebb méter lehet. Függesztők kiválasztása. A függesztők kiszakadásához előírt próbaerő kN. Hang- és hőszigetelő anyag beépítése esetén ezen értékek javítása mellett a vezetékek elrejtésének előnyét is nyújtják. A különböző födémek különböző szerkezeti megoldásokat igényel nek.


Az álmennyezet – betonfödémbe történő – felfüggesztését, pl. Amennyiben a mennyezetet csak . Direktfüggesz- tôvel szerelt álmennyezet. Kettôs szerkezetre függesztett álmennyezet.


Hosszú évek munkájával sikerült a BPB mérnökeinek a minden szempontból legmegfelelőbb álmennyezetet kifejleszteni. A CASOPRANO álmennyezet a gipszkarton jól ismert előnyeit megtartva igazodik a .

Esztétikai álmennyezetek készítésére használható, alkalmazható olyan belső terekben, ahol a relatív páratartalom tartósan nem haladja meg a -ot. Ideális megoldás szállodák, oktatási- és egészségügyi intézmények, kereskedelmi létesítmény. Monolitikus álmennyezetek – nem látszó bordázattal. Kazettás álmennyezetek. Sávos álmennyezetek (fém, gipsz).


Bandraszteres álmennyezetek. Akusztikus álmennyezetek. Különleges álmennyezetek – kupola, dongaboltozat, design. Wiesner György BME Építéskivitelezési Tanszék.


Gyptone kazettás álmennyezeti lapok. Esztétikai funkciójukon kívül legfôbb feladatuk, hogy növeljék az adott tér . Knauf gipszkarton álmennyezetek : födém vagy más vízszintes teherhordó szerkezetre függesztett vázszerkezet gipszkarton építőlemez borítással. Az épület tartószerkezetének mozgási hézagait az álmennyezetek szerkezetén is át kell vezetni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések