Penész a szobában

Sokan csak időnként törlik le vegyszeres szivaccsal, pedig a makacs penész komoly egészségügyi gondokat is okozhat. Ha ezeket belélegezzük, akár súlyos tüdőbetegséget is kaphatunk. Miért veszélyes a szobában szárítani a ruhákat? Kattintson ide és megtudja!


Az elsőt kivéve mindegyikben van igazság, de a penész kialakulása egy lakás falán, plafonján mindig több tényező együttállásának következménye.

Itt azonban nem egy homályos felsorolás következik, hanem egy rendkívül konkrét dolog, ami mindent összefoglal és megmagyaráz: a harmatpont. Nem is hinné de akár a só is segíthet, ha penészfoltokkal van dolgod. A mennyezeten, az ablakok vagy a bejárati ajtó sarkaiban megbúvó penész könnyen észrevehető, és igyekszünk is mihamarabb megszabadulni tőle. Ha azonban látszólag minden ok nélkül, hosszabb ideje tartó orrdugulás, köhögés gyötri a lakásban, ideje benéznie a szekrények, falvédők mögé!


A legújabb kutatások szerint ugyanis a penészgomba káros spórái miatt a penészes lakásban élő gyerekek jóval nagyobb valószínűséggel lesznek asztmások vagy allergiások, mint az egészséges otthonban élők! Ráadásul a légúti problémákat (ziháló légzés, köhögés stb.) sok szülő megfázásnak véli, így. Akármennyit szellőztet, újra és újra előjön a penész a lakása falain?


Mivel lehet megelőzni vagy kiirtani?

A házi penísznek az természetírül: naptúl, széltűl, szárazságtúl az penísz nem élend. Száraz, jól szellőzött, megfelelő hőmérsékletű felületen, a napsugárzás csírátlanító hatásától a penészedés nem . Ha a penész a lakásban jelentkezik, akkor annak összetett okai lehetnek. Falszigetelés hiánya, padlószigetelés hiánya, hőhí magas páratartalom, szellőztetés hiánya, stb.


A penész egy kis odafigyeléssel megszüntethető. Szakember segítségét kell kérni a probléma pontos meghatározásához. Szabad szemmel nem látható, apró penész -spórák szálnak mindenfelé a levegőben.


Csúnya és alattomos dolog a penész , ami beférkőzik lakásunkba, és így az életünkbe is. Ahol nagy a páratartalom, kevés a szellőztetés, túl jól zár a nyílászáró, vagy épp a ház úgy és ott lett megépítve ahol van, ott egyből megtelepszik a penész. Ez az esztétikailag nem túl szép látványt nyújtó gombafajta . Szeretné tudni, hogy mit tehet azért, hogy a penész a falon ne is jelenhessen meg?


Senki se szeretné, ha a penész állandó vendég lenne a lakásában. Gondolom, hogy Ön is szeretne ajtót mutatni a penésznek? Milyen apró praktikákkal . Saját bőrömön tapasztalhattam meg ennek egyik jelét . Nyilván nem az a cél, hogy ha az ön lakásában megjelent a penész most rosszul érezze magát, vagy ne merjen többet abban a szobában aludni, esetleg pánikba essen a családja egészsége miatt, de a penész miatt kialakult betegségek tünetei rendkívül változatosak.

Elsősorban a tüdőt támadja, így elhúzódó köhögés, . Mit tehet a penészes fal, vagy a lakásban szétterjedt penészgomba spórák ellen? Home Penészmentesítés ózonnal, mit tehet a penész ellen? Bár esőben a kinti relatív páratartalom meghaladhatja a -ot, szellőztetni akkor is kell, mert a hideg kinti levegő relatív páratartalma a szobában átmelegedve csökken. A legfőbb táptalajt számukra a szobákba teregetett ruha jelenti, de egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy ,,megegyen bennünket a penész.


Amilyen könnyen megtelepedik, épp olyan nehéz megszabadulni a lakás falain tanyát verő penésztől. Csúf, kellemetlen penészfoltok a szobában , a lakás több pontján? Kérdezze építészét, kérje tanácsát! Nem megfelelő a szellőzés, s magas a páratartalom Az .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések