Laminált padló felújítása

Az egyszerűbb laminált parketta nehezebben javítható, de a parkettaszaküzletekben kapható olyan ápolószer, amelyet felkenve és eldolgozva, a sérülés. Hogyan menthető meg a laminált padló ? Válaszkeresőn Fehér András beltéri dekoratőr, mérnök egy olvasónk kérdésére, akinek lakásfelújítás alatt sérült meg a parkettája. A laminált padlók sajátkezű lerakása viszonylag egyszerű feladat.


Ennek azután meg is lesz az eredménye, pl.

A hibát azonban némi szerencsével még korrigálni lehet. Karcolások a laminált padló felszínén: Ez az egyik leggyakoribb probléma, amivel találkozhatunk. Megoldás: Színezett polírozó pasztával beszínezhető, . Csiszolás, por, és lakkozás nélkül újíthatja fel padlóit a Bona termékekkel akár óra alatt. Termékeinkhez videósegédletet nyújtunk, hogy Ön is házilag felújíthassa burkolatait.


Kopott, matt laminált padló felújítás ! Ebben a videóban egy felújítás alatt álló lakás régi, karcos parkettájának megújulását követheti nyomon, lépésről.

A szobában eléggé megkopott szőnyegpadló volt, amitől mindenképpen szerettek volna rövid úton megszabadulni. Parketta felújítás , csiszolás, javítás, lakkozás. Mivel a felújítási keretük elég szűkös volt, nem futotta szalagparkettára, ezért az ennél kedvezőbb áron beszerezhető laminált parketta mellett döntöttek. Ezt ugyanis saját kezűleg lerakhatták . A régi faparkettával ezt megtehete de az könnyen karcolódhat, a hajópadló pedig könnyen kopik. Azért minden fajtánál lehet javítani a helyzeten, csak . Ha kell, az aljzatot is meg kell vizsgálni.


A parketta , fa padló felújítása a hiba feltárásánál kezdődik. A legtöbb hiba ugyanis ide vezethető vissza. Lehet szó elöregedő, rossz betonról, elkorhadt, szuvas párnafákról, nedvesedésről, stb. Ha az aljzattal van probléma, akkor sajnos fel kell bontani az egész . Ha a meglévő laminált vagy furnéros bútor szerkezete nem nagyon sérült, akkor nyugodtan szóba jöhet javítás, felújítás is.


Megfelelő szakmai tudással gyorsan új. A frissen lerakott laminált padlót nem szabad rögtön felmosni, a lerakás után várjunk hét napot, és csak utána mossuk fel először. Későbbi tisztításkor is figyeljünk oda, hogy ne vizes, hanem csak enyhén nedves felmosóval dolgozzunk.


Még jobb, ha speciális laminált padló tisztítószert és felmosó mopot használunk.

Nagyon gyorsan elterjedt itthon is az olcsó és könnyen lerakható laminált padló , de még akadnak a lakásnak olyan helyiségei, amelyeket nem sikerült meghódítania. Pedig több előnye is van a járólappal szemben. Konyhába, fürdőbe még mindig a legnépszerűbb burkolat a járólap, amely jól bírja a vizet és az intenzív . Ha szeretnénk a laminált padló minőségét évekig megőrizni, a rendeltetésszerű használat mellett a megfelelő tisztításra és ápolásra is szükség van.


Felújításkor előfordulhat, hogy a régi padlóburkolat felszedésére nincs lehetőség. Ekkor érdemes a laminált padlót a régi burkolatra fektetni. Az utóbbi évek elterjedt padlóburkoló anyaga a laminált padló , amelynek téves elnevezése a laminált parketta , hiszen valójában nem sorolható a parketták közé. E burkolat hordozóalapja nem tömörfa, hanem műgyantával összekevert farostőrlemény.


Erre a lapra a hagyományos parkettaléceket, svédpadlót, hajópadlót . Laminált parketta javítása. Címkék: bútor felújítása , bútor- felújítás , bútor-javítás, bútor-karcolás-javítása, bútorfelújítás , bútorjavítás, Bútorsérülés javítás, Csavarkitörés javítása, restaurátor . Bár a laminált parketta méretre vágása és lefektetése nem a felújítás legkönnyebb része, azonban bele lehet szeretni a laminált padló lerakásába.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések