Üvegbeton

Végy egy kis cementet, homokot, keverj hozzá egy marék optikai szálat, vizet és miegymást (ez utóbbit ki ne hagyd!) Ha jól csinálta megkötés után a kezedben van az évszázad építőanyaga, az átlátszó beton. Az ötlet igen egyszerű, a megvalósítás már nem annyira. Losonczi Áron találmánya, a négy éve . Az utóbbi időben sokan megpróbálták ellopni az üvegbeton szabadalmát, szerencsére nem sikerült, így maradt a magyar fiatalember kezében.


A most következő cikkben megtudhatjátok, miért is olyan különleges az üvegbeton.

Az anyag újdonsága többek között homogén megjelenésében rejlik: a hajszál méretű optikai szálak teljesen . Sokan próbálták, mégsem sikerült lenyúlni az üvegbeton ötletét, magyar maradt a találmány – írta a Népszabadság kedden. Az üvegbeton századunk egyik különleges építőanyaga, melyből a tervek szerint a marsi kolóniák is épülnek majd. A magyar találmány üvegszálas fényáteresztő beton gyártása indulása óta nyereséges, az eladott mennyiség százaléka külföldi megrendelésre készült.


Már elkészült a termék új generációja, amelyet a Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetemen mutatott be a feltaláló. A feltaláló a Népszabadságnak elmondta: a Litracon pXL-re keresztelt újdonság hazai sajtóbemutatóját a jövő héten tartják a Budapesti Műszaki és . Műcsarnok lépcsőjén különleges installáció fogadta az I. Nemzeti Szalonra érkezőket.

A Példakép Alapítvány civil kezdeményezés, amely . Egy újabb iparjogvédelmi siker révén lezárulni látszik az üvegbeton körüli szabadalmi huzavona – írta az index. Nemrég egy magyar építésznek különös pert kellett végigvinnie: néhány, német cég eljárást indított az ún. Szerintük ugyanis őket illették volna a találmányi jogok.


A csongrádi feltaláló, aki fényáteresztõ betonjával, a Litraconnal szerzett magának nemzetközi hírnevet, a héten Budapesten, a mûszaki . A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Építészmérnöki Karán, valamint a stockholmi Kungliga Tekniska Högskolan építészkarán tanult. Létezik az átlátszó beton? A világon megannyi híres építész kereste a megoldást a súlyos betonfalak barátságosabbá tételére. Ez nagy örömünkre egy magyarnak sikerült, világszerte nagy visszhangot váltott ki. A Földes és Társai Építészeti Iroda a világon elsőként beépítette a magyar üvegbetont.


Ma már egy friss ékszerprojekt is kibomlóban van az üvegbeton felhasználásával , a Litracon Jewellery. Többek között a sikerig vezető útról és az újító technológiájáról beszélgettünk. Kezdjük a nulladik, az ötletet . Megtörtént az, amire a honi közvéleményben és szabadalmi szakmában is csak nagyon kevesen számítottak. MTA SZTAKI online szótár.


Faludi Gabriella ékszertervező, a Faludi G márka alapítója, a Litracon üvegbeton ékszerkollekció tervezője.

Iparművészeti Múzeum ART deco elnevezésű pályázatot írt ki. Magyarország legkedveltebb szótár szolgáltatása. Erre a felhívásra készítette el a tervezőnő a Litracon projekt prototípusát, egy ezüstbe foglalt, geometrikus üvegbeton gyűrűt, melyet .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések