Dohos szag ellen

Praktikák kellemetlen, dohos szag ellen. A konyhaszekrény vagy a gardrób dohos szagát úgy szüntetheted meg a legkönnyebben, ha - miután kipakoltad a szekrény tartalmát - egy pohár ecet, egy pohár ammónia, negyed pohár szódabikarbóna és három és fél liter víz oldatába mártott ronggyal mosod le a . Filléres házi szer dohos szag ellen - Ezzel súrold át a szőnyeget! A szódabikarbóna sokféle foltot eltüntet, de igen hatékonyan szagtalanít is. Tévedés azt gondolni, hogy a dohos szag csak a rosszul és ritkán takarított otthonok velejárója.


Egy folyamatos karbantartás alatt álló lakásban is ugyanúgy felütheti a fejét a kellemetlen szag, ha a páratartalom túl magas, és a nedvesség vagy a penész beeszi magát a levegőbe, sőt, még a szekrénybe is.

A legkézenfekvőbb ellenszer , ha magát a párásodást akadályozzuk meg, elsősorban gyakori és alapos szellőztetéssel, de van, ahol és amikor ez nem megoldható, . Itt vagyok hónapja már, de valahogy nem múlik hiába szellőztetek napi 2-3X is. Akkor elmúlik, de pl mire hétvége után visszajövök megint érzem. Mielőtt bármilyen illatosító csodaszert bevetnél, a szekrény tisztításáról gondoskodj. Persze csak alig, de akkor is. A szekrény minden pontját – kívül-belül – mosd át erős ecetes oldattal.


A dohos szag ellen például az egyik leghatásosabb tisztítószer az ecet. Utóbbit gyakran cseréld mosás közben, hogy mindig tiszta vízzel dolgozhass.

Ha dohos szagot érez, biztos lehet benne, hogy valahol penész van Sokszor nem látható helyen bújik meg, parketta alatt, gipszkarton mögött, szekrény hátulján. Penészmentesítés, penész spórák elpusztítása, dohos szag megszüntetése. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. A dohos bútor velejárója az állott szagú ruha. Hiába a mennyei illatú mosószer és öblítő, a gardróbból kivett darabok orrfacsaróak.


Az illóolaj itt is remek segítség, ha egy vattakorongra tesztek belőle, és azt óvatosan elhelyezitek a szekrény felső részében. A penész legnagyobb veszélyét a . A nagyik bevált receptje, azaz . Most vettem át az iskolai könyveimet és olyan. A szekrényből, fiókból a doh szagot úgy lehet eltüntetni, hogy egy tálba teszünk szódabikarbónát, és azt betesszük a ruhák közé. Nagyon sokat küzdöttem a dohszag meg a penész ellen , végül beépítettük a tetőteret Rendszeresen penészirtóztam, még a megjelenése előtt (tudtam, hol bukkannak fel a foltok), . Nekünk még éppen nem volt dohos szaga a bútornak, de már alakult. Ha már bekövetkezett a probléma, akkor fogalmam sincs, mivel lehet megszabadulni a dohos szagtól.


Az ecetes víz, meg a szódabikarbóna valóban ér valamit a szag ellen , de csak ideiglenes megoldás. No, es ez utan vegre eltunt a szag :) Tehat. Ha lejár a gép, akkor teljesen megszűnik a ruha dohos szaga , jó illatú lesz, és az ecettől szép, élénk színűek lesznek a ruhák, nem lesz ecetszagú.


A törölközők, a ruhák, az ágyneműk és a konyharuhák egy idő után dohos szagúak lehetnek, ha beáztatod őket szódabikarbónás vízbe a mosás előtt, megszabadulhatsz ettől.

Ez a módszer feleslegessé teszi a légfrissítő spray használatát, ugyanakkor hónapokig tart a hatása. A kellemetlen szagú gázokat egy gyufa elégetésével is megszüntethetjük. Termékek a textileken, ruhadarabokon vagy a ház bármely helységében előforduló dohos szag ellen.


Sok régi csodaszer éli ma ismét reneszánszát, ilyen a szódabikarbóna is, amely nem csupán egészségvédelemre használható, hanem penészeltávolításra is. Szellőztess, na ja, de azt nem lehet mindig, és hiába a sok nyári nyitott-ablakos állapot, az a kis dohos szag nem nagyon akart eltűnni a lakásból sosem, mert ugye kicsi a kégli, a szobából négyet lépve máris a fürdőben vagyok, ahol nincs ventilátor, csak egy ablak, de a pára sosem arra megy, amerre .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések