Ytong teherbírása

Nem tudom ennek volt-e értelme, aki okosabb nálam majd leírja. Olcsóbb lett volna ha 38-as porothermből építik és arra jön rá a szigetelés. Szóval, visszatérve a kérdésre, a háznak van egy földszintje, egy . Teherbírása hagyományosan jó, megbízható alapanyaga nagyobb épületeknek is, persze egy bizonyos méret felett már nem éri meg, inkább betonból építkeznek anyagi okokból.


Az Ytong előnyei között elsősorban két dolgot érdemes megemlíteni: a súlyát és a hőszigetelőképességét. A nyomószilárdsági értékek betartására a gyártás során különös figyelmet fordítanak, az eltérés, csak pozitív irányba történhet.

Mindemellett el kell mondani , hogy egy épület falainak teherbírása nem feltétlenül csak a nyomószilárdságtól függ, a falak elrendezése, magassága és a bennük kialakított nyílások mérete nagyon . A penészedésnek semmi köze ahhoz, hogy Ytong vagy más. Ebben a tekintetben egy vályogház rendelkezik előnnyel, a többi falszerkezet nagyjából hasonló (a fal gyakorlatikag nem légzik !), pl. Vásárlásnál érdemes a hőhidakat keresni, . A saját építkezés kifizetődik! Még a gyakorlatlan ember is gyorsan be dolgozhatja magát, azonban feltétlenül kérje ki szakember véleményét! A szép, klasszikus fedélszékek főállásaiban belsőépítészetileg is értékelhető „Fachwerk ” jelle- gű, kitöltött favázas válaszfalak is kialakíthatók.


YTONG -gal mindenki elkezdhet építkezni.

Számtalan előnyéből adódóan rengeteg ház épült Európa szerte Ytong téglából. Ezek között kiemelendő, hogy természetes alapanyagokból készül (az egyetlen Környezetbarát Termék Védjeggyel rendelkező falazóelem), a belőle épített falszerkezet jól variálható, jó a teherbírása , és könnyű vele dolgozni. Az a baj, hogy a többi (öko) elemek nem nagyon szabványosak. Könnyűségéből adódóan nem túl magas épületek emelhetőek belőle (néhány emelet), hacsak nem rakunk be pl. Vízre nagyon érzékeny . Az Ytong kizárólag ásványi alapanyagokat tartalmaz, ezért nem éghető, biztonságos szerkezet.


Hasznos tippek kivitelezéshez: A válaszfalakat megfelelő szilárdságú és teherbírású fogadó szerkezetre . Felhasználási területek: Előregyártott, vasalt áthidaló családi és társasházak, iroda-, ipari-, és közösségi épületek teherhordó, nem teherhordó és vázkitöltő falaiban nyílásáthidaláshoz m – m nyílásközig, mely a nyomottöv felfalazása után nyeri el teherbírását. A porózus szerkezet és a sok üreg ronja a falazóelem terhelhetőségét. YomoTTöves TeHerHordó ÁTHidaló.


Hossz×Magasság×Széleség. Az Ytong Ptá előregyártott vasalt teherhordó áthidalók családi házak, társasházak, irodaházak, ipari és közösségi épületek teherhordó, vázkitöltő falaiban elhelyezett nyílások áthidalásához ajánlottak. A Ptá áthidalók a nyomott öv felfalazása után nyeri el teherbírását.


A legfontosabb előnye azonban a hőszigetelő képesség, hiszen alkalmazásával nincs szükség arra, hogy utólagos hőszigetelésre kerüljön sor, amivel máris egyensúlyba hozható a két alapanyag ára, lévén az Ytong drágább a hagyományos . Entwicklungszentrum (Kutatási Központ) vezetője,. A cikk az Építőanyag c. A szerkezeti elemek teherbírása ugyancsak termékjellemző paraméter.

A vékony fugák alkalmazásával jelentősen lecsökken a falazatba bevitt építési nedvesség és emiatt megnövekedhet a falazat teherbírása. Mi lesz Önnél az elsődleges választási. A hidrogén nem marad az anyagban, azonban a helyén keletkezett üregek, pórusok (ezért hívják mostanában pórusbetonnak) biztosítják a gázszilikát- pórusbeton „könnyűségét”, és ezáltal a jó hőszigetelő képességet. Porotherm téglából készült falnak.


Hány -kal alacsonyabb fűtésszámla? Gyors építés, kiváló hőszigetelés. Nagyobb teherbírás pince, alagsor építéshez. Tanácsot szeretnék Öntől kérni. Magasított, kisméretű lyukacsos téglából, beton alappal, betonkoszorú nélkül, sátortetővel épült.


Egyre nagyobbak az elvárások, mind a teherbírás , mind az igényes és esztétikus kialakítások terén. Mindezen követelményeket a gyártóknak a legkülönbözőbb fogadóanyagok esetén kell garantálniuk, úgy mint kisméretű tömörtégla, beton, vázkerámia,. Meg kell felelniük, hogy. Csekély térfogatsúly: minél kisebb a szerkezetek önsúlya, annál gazdaságosabban tudunk építeni.


Az előírt fakezelési munkák ( nedvességtartalom max.:, sóoldattal átitatva) elvégzése után gyakorlatilag korlátlan az időtartama.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések