Expandált polisztirol

Az építészeti hőszigetelő anyagok elsődleges funkciója az, hogy épületeink energiaigényét minimalizálják, így a kisebb energiafogyasztás révén a lakások tulajdonosai kevésbé terhelik a környezetet. Közhely, hogy a legtisztább energia . A felizzított ellenálláshuzal mellett. Az izzószálas habvágókkal elsősorban extrudált és expandált polisztirol keményhab táblákat vagy tömböket szoktak formára vágni.


A túlnyomórészt levegőből álló () anyag kiváló hőszigetelő képességet mutat, jól alakítható, egészségre, környezetre nem veszélyes.

Expandált polisztirol habok - EPS. Az AUSTROTHERM expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok az épületek minden szerkezetén hatékony hőszigetelést tesznek lehetővé. Valójában azonban összetett művelet, melynek fontos szabályai vannak.


A hőszigetelés egyszerű folyamatnak tűnik. A jól kivitelezett hőszigetelés nem csak fizikai értelemben, azaz alacsonyabb fűtési költségek formájában jelenik meg, hanem jobb életkörülményeket, magasabb komfortot valósít meg a lakótérben. Lépésálló polisztirol hőszigetelés, sárga jelölősávval.


Alkalmazható mechanikai igénybevétel esetnén lapostetők, padlók hőszigetelése, födémek, hűtőterek hőszigetelésére.

Igény esetén lejtésképző és lejtéskorrekciós hőszigetelő elemek gyárthatóak. Homlokzati hőszigetelő bevonatrendszerekben alkalmazott, pihentetett polisztirol keményhab, piros jelölősávval, egyenes élképzéssel, ill. Alkamazható még lefele hűlő födém alsó síkján homlokzati bevonatrendszerben. Ez a legolcsóbb homlokzati hőszigetelő anyag.


A kőzetgyapot és az üveggyapot a rostokon megkötött levegővel hőszigetel. Ez utóbbi szálas hőszigetelő anyagok légáteresztő képessége igen jó, magasan a legjobb hangszigetelő és hőszigetelő . A polisztirolhabot a szokásos építőanyagok — cement, mész, gipsz, anhidrit és az ezekből készült keverékek — nem károsít- ják. Ellenáll erős ásványi savaknak (pl. sósav -ig, salétrom- sav -ig, kénsav -ig), bitumennek, oldó szermentes bi- tumenes hidegragasztóknak, szilikonolajoknak. Polisztirol rendszerek bemutatása. A gyártási eljárás alapján két csoportba sorolhatók.


A hagyományos expandált polisztirol hab (EPS) és a később kifejlesztett technológiával készülő extrudált polisztirol hab (XPS). Graymix Graytherm JC-hőszigetelő lemez 2cm. Felhasználási terület: Régi és új épületek homlokzati hőszigetelő burkolatának beton, vakolat és tégla felületek esetén, valamint könnyűszerkezetes cement, gipsz vagy faforgácskötésű lapokból szerelt falra.


Az extrudált polisztirol . Alapító tagjai Magyarország legjelentősebb expandált polisztirolhab hőszigetelőanyag gyártói. RAVATHERM XPS 300IB 20MM EXTRUDÁLT POLISZTIROL HAB.

A lemezek csomagolás nélkül, vagy csomagolva kerülnek kiszállításra. Ki- és berakásnál, ill. A lemezeket fedett, szellőztethető raktárakban, vagy tetők alatt kell tárolni a levegő szokásos páratartalma mellett.


A tárolási hőmérséklet nem lehet magasabb 70ºC-nál. A Nikecell EPS 2hőszigetelő anyag igen nagy terhelhetőségű hőszigetelő lemez. Vízszigeteléssel védetten talajjal érintkező helyeken igen nagy terhelhetőséggel, födémekben, padlókban igen nagy terhelhetőséggel, magastetőkben teherhordó szerkezet felett, egyenes rétegrendű járható lapostetőkben, zöldtetőkben, .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések