Andezit burkolat

Bazalt burkolat mérete, ára, vágott, roppantott, kockakő, szegélykő. Terméskő burkolat , természetes kő burkolatok. Az andezit a nevét jellemző előfordulási helyéről, az Andokról kapta.


Kiömlési, magmás kőzet. Legfontosabb ásványai: világos színű földpátok, sötét színű plagioklászok, piroxének, fekete biotit csillám.

Robbanásos vulkáni működéssel jut a felszínre, így a lávakőzet közé gyakran vulkáni por és tufa települ. Rendszerint szürke, sötét- szürke, barnás - szürke vagy fekete színű. A szabálytalan lapok kitűnően alkalmasak kültéri de akár beltéri fal, lépcső, lábazat burkoltatnak.


Kívánságlistára Összehasonlítás. Antik-rusztikus mix szír mészkő - fehér. A semleges (SiOtartalma ~56– ) vulkáni kőzetek közé sorolják, mélységi párja a diorit.


Nagyrészt plagioklász földpátból és színes ásványokból (biotit, amfibol, piroxén) áll. A fiatal gyűrt hegységekben .

Ha időtálló és elegáns lépcsőt szeretnénk, akkor az andezit az egyik legjobb választás. A kültéri járófelületek, kocsibehajtók legmegfelelőbb anyaga az andezit. Andezit kültéri burkolatok.


Kiválóan ellenáll az időjárásnak. Szabálytalan andezit kő lapok különböző vastagságban. A bazalt és az andezit a felszínre törő magmából, azaz a lávából keletkezett vulkáni kőzetek. A láva kihűlése gyors,.


Sem a bazalt, sem az andezit nagyméretű egységes tömbökben nem bányászható, így az ezekből kialakítandó kőelem méretének nagysága is korlátozott. Erdélyi roppantott barna andezit. A Teréz körút felőli oldalon a felszedett kockakő burkolatot kellett visszarakni a mélyépítési munkák befejeztét követően, a váró másik oldalán pedig egy új, egy magyar bányából származó andezit kockakő burkolat készül, a műemlékvédelem egyetértésével.


A térburkolat felújítása előtti állapot ill. Szlovén pala kerítés burkolat. Macedón mészkő kocsibeálló. Fekete gránit konyhapult. Vratza mészkő burkolat.


Gránit kandalló burkolat.

Kashmir White gránit asztallap. ELMACON Kft, ennek a korábban nagy hagyományokkal rendelkező természetes andezit kockakőburkolat, és természetes andezit szegélykövek újra meghonosítását és elismerését tűzte ki célul. Egyre jobban elterjedt a természetes anyagok felhasználása a tereprendezésben, kiszorítva a betonból gyártott elemeket, amelyek kevésbé tűrik az időjárás viszontagságait. Cégünk andezitből gyárt különböző típusú kockakővet, szegélykővet, járólapot, burkolólapot, járda valamint útburkolásra alkalmas . Alkalmas kül- és beltéri használatra, falra, padlóra- nagyobb felületek burkolására is. Javasoljuk habarcs használatát természetes kőburkolathoz.


Természetes: nagy idomkő, kiskő burkolatok. A kiskockakő burkolatok ágyazása, rakása, hézagkiöntése azonos a nagykockakőjével, azonban nem lehet egyenes sorokat rakni .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések