Ajtó festése hengerrel

Magasfényű sellak politúrozás készítése, Shellac varnish, Schellacklösung, French polish - Duration: 7:48. Az ajtókat is érdemes néhány évente felújítanunk, átfestenünk. A videóból kiderül hogyan érdemes nekilátnunk.


Egy ajtót szeretnék kicsit felfrissíteni újrafestéssel. Kérdés, hogy nincs esetleg vmi hiperszuper nemcsurgós festék vagy henger stb. Tudom, furi kérdés, de hátha. A Deko-s műsorokban mindig kis . Festés házilag - nőként.


Tisztasági festés sk hogy? Bár újabban egyre divatosabbak a natúr fa színű ajtók , a régi mázolt felületűek még mindig lehetnek szépek és ápoltak. Ezt a leggyorsabban oldószerálló velúr lakkozó hengerrel lehet elvégezni, amivel egyenletes alapbevonat alakítható ki. A művelet finomszőrű ecsettel is . A fényes festék jó megoldás a konyhában vagy fürdőszobában, mivel jobban ellenáll a nedvességnek, és könnyebben tisztítható.


A fényes festék általában tartósabb is, de a matt festék jobban elfedi az egyenetlen és karcolt felületeket. Használjon jó minőségű ecsetet és hengert – ezek észrevehetően jobb . Ha attól fél, hogy ecsetnyomok maradnak a festés után, akkor dolgozhat kis szivacshengerrel is, ezzel gyakorlat nélkül is szép eredmény érhető el. A beltéri ajtók egy része festhető, más része nem, vagy legalábbis nem a házi módszerekkel. A fóliázott ajtókat például nem ajánlott festeni , a fából készült, vagy fa felülettel . Némi felületi simító korrekció után jöhetett az új festék bevonat, amivel az ajtók és ablakok is közel újszerű állapotba kerültek.


A hengerrel fékezett mozgással, keresztirányba is hengerelve , majd újból hosszában áthengerelés után finomszőrű oszlató ecsettel, a felületet alig érintve lehet a henger után . Szeretnék beltéri ajtót mázolni. Mivel ajánlatos mázolni, ecsettel, vagy kis hengerrel ? Valamint kell-e hígítani a teljesen újonnan vásárolt festéket. Ez csak egy felületi csiszolást jelent, hogy megtapadjon rajta a festék.


Utána alapozóval lekened ( hengerrel , nem ecsettel). Ja, kilincs körüli fémizét nem árt kicsavarozni előtte, hogy ne legyen lefestve. A festés -mázolás nem egyszerű tudomány, de házilag is szépen kivitelezhető, ha megfelelő technikát alkalmazunk. Cellkolor zománcfesték. A lenolajat elsősorban kültéri fafelületek festés előtti előkészítésére szoktuk használni, de a rusztikus, bontott téglafalakkal is csodát tesz!


Adjon új külsőt régi lakkozott ajtójának Takarítson meg időt és pénzt a régi ajtó felújításával. Ha festést tervez, ebben a cikkben hasznos információkat találhat a tökéletes megoldáshoz. Hagyja száradni egy éjszakán át, csiszolja le újra, aztán egy új hengerrel vigye fel a fedő festékréteget. Ablakszárnyaknál, üveges ajtóknál segédeszközként használjon a hő felfogásra vékony fémlapot, vagy azbesztlemezt, nehogy elpattanjon az üveg. Ezután csiszolás, porolás.


Ha túl sűrű a festék csíkos, bordás lesz a felület, festőhenger használata esetén pedig narancshéjas (enyhén rücskös). Mázoláshoz ( ajtó , ablak) szivacshengerek valók. A jó minőségű festőhenger minél vastagabb, így megfelelően beszívja a festéket és az nem csöpög belőle.


Mindenképp érdemes a boltok eladóival megvitatni, milyen felületre szeretnénk festeni , mert egy durvább fűrészporos tapéta egész máshogy veszi fel . A szépen lecsiszolt és leporolt felületre kerül az alaposan felkevert festék két rétegben. A nagyobb felületen érdemes hengert használni, míg az ajtó oldalain és a kazettás részeken vékony ecsettel dolgozhatunk szépen. A két réteg között legalább egy napot száradjon a festék , és az igazán szép végeredmény érdekében . Fejezzük be az egyik falat teljesen, mielőtt egy másikat elkezdenénk. Az ablak mellett egy kisebb ecsettel fessük körbe a keretet, majd folytassuk a többi rész festését egy nagyobb ecsettel, hengerrel vagy festőpárnával.


Miután ezzel elkészültünk, hordjuk fel a fedőfestéket az ajtó - és ablakkeretekre. Glettelt felületen is érdemes, mert előfordulhat, hogy a festék nem mindig úgy viselkedik ezeken a felületeken, ahogy azt várnánk: pl. Erre rárakni lamináltat esélytelen lett volna, mert akkor két ajtó aljából is vágni kellett volna, az meg eleve béna megoldás.


Az időjárásnak kevésbé kitett, mérettartó és korlátozottan mérettartó ( ajtó , ablak, lambéria, kapu), megfelelően szárított fából készített tárgyak bevonására alkalmazhatunk vastaglazúrokat. A munka megkezdése: A még kezeletlen, natúr fa legyen légszáraz, a göcsörtöket és a fahiányokat pótoljuk és simítsuk el színazonos . Kompresszorból elég a literes,pisztolyból meg 5-körüli fúvókásat az ajtókhoz. A falakt meg hengerrel.


Falfestésnél szerintem maga a festés a legkönnyebb része a munkának,egyrétegű festékkel hamar át lehet gurítani a falakat. Lehet hogy szórópisztollyal a falat is tudod festeni ,én még nem próbáltam. Ha úgy festi az ajtót , hogy az közben a helyén mara kezdje a festést a kerettel és az élekkel.


Törölje le a felesleges festéket. A síkfelületű ajtókat fesse filchengerrel vagy Antex mikroszálas hengerrel , melyek sima, tetszetős felületet képeznek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések