Kocsibeálló engedély

Néhány éve csak azon kellett elgondolkodni, hogy egy építkezéshez, felújításhoz , bővítéshez szükséges-e építési engedélyt kérnünk vagy csak bejelentést kell tenni, vagy esetleg egyikre sincs szükség. Tavaly óta nem biztosan nem kell építési engedély , ahhoz ha a házat felújítjuk, korszerűsítjük, megváltoztatjuk a homlokzatát, ha az ezzel a tartószerkezeti rendszert vagy tartószerkezeti elemeit (tartófalak, oszlopok, gerendák) nem kell megváltoztatni, lebontani, kicserélni vagy változatlanul hagyva, . Az utcai kerítés az elsők között volt, amit kivontak a kötelező építési engedély hatálya alól (az udvari kerítés eddig sem volt építési engedély köteles). Számos helyen az önkormányzat szabályozza a kerítés megépítésének a módját, pl. De úgy hogy a telek egyik felére, a másik felére egy oszlopon álló kocsibeállót ( hullám pala tetővel) szeretnénk felállítani.


Megkérdeztem, de úgy hogy mondtam hogy a B. St-ban szeretnénk egyet vásárolni, és hogy ez engedély köteles-e. Mire hazaérek már vár is a kész kocsibeálló. Egyrészt az utóbbi időben az építési szabályok jelentős változáson mentek át, sok engedélyhez kötött építkezést, felújítást kivettek a törvényhozók az engedélyeztetési eljárás alól, mindenképpen érdemes utánanézni, kellenek-e engedélyek.


Másrészt egy garázst sokféleképpen meg lehet építeni, több . Ilyen esetben ha elvezetem a csapadékot akkor akár telekhatáron is lehet vagy szükséges bizonyos távolságot még nekem is tartani a kerítésemtől. Továbbá ha jól olvastam nem szükséges építési engedély sem ehhez. Keress kérdéseket hasonló témákban: kocsibeálló , garázs, mezsgye, . A gépkocsi beálló területét nagyban befolyásolják a helyi adottságok, de ajánlott a minimum 5- 3x5-6m. Ebben a minimális mérettartományban már elfér egy középkategóriás jármű.


Ugyanakkor a helyi és országos érvényű építési szabályokat be kell tartani. Ingatlanom elé parkolnak. Az engedély nélküli építés büntije. NŐ az épület térfogata!


Szeretnék a házunk mellé egy kétállásos nyitott kocsibeállót építeni. Az elképzelésem egyszerű, betontuskók,. Rendkívül híres fórumtag. Alapbeállítás Kétállásos nyitott kocsibeálló építése.


Létezik színezett változata is. Tegyük fel, hogy a kocsibeálló létesítéséhez minden engedély a birtokunkban van, így most már magára az építményre koncentrálhatunk. Először is a méretét kell meghatároznunk. Ne a konkrét autóra szabjuk a beálló alapterületét, mert típusváltáskor ez komoly gondot okozhat. Ha nincsenek helyi kényszerítő körülmények . Tudomásom szerint nem minden esetben kell, bár ez függhet a helyi építési hatóságtól.


Azonban arra ügyelj, hogy ha az épület mellé tervezed például, akkor legyen helye pl. Bejegyzés Jó napot kíváok olyan kérdésem lenne hogy annak már utána néztünk hogy ha kerti faházat szeretnénk bizonyos paraméterekig nem kell építési engedély ,de visszont mink a hátsó kert elejébe szeretnénk tenni a pctől olyan négy ,öt méterre ami aszt jelenti majdnem az udvar közepére esne ,hogy ebbe belle . Ezt elég szigorúan nézik. Minden héten kérdeznek bennünket arról a Kedves Látógatóink, hogy milyen munkákra nem kell építési engedély és milyen munkákra lehet egyszerűsített eljárást alkalmazni az új szabályok szerint. Ezeket szedjük most egy csokorba. BP-en, kertesházas övezetben, a házunk mellé építenénk egy kocsibeállót : alul kövezett, oldalt nyitott, viszont a beálló magasabbik része a házhoz kapcsolódna (ezen az oldalon természetesen zárt).


Mikor szabhatnak ki építési bírságot? Ha engedély , bejelentés nélkül építkezünk, két út áll előttünk: vagy lebontjuk az engedély nélkül épített építményt, vagy fennmaradási engedélyt kérünk. Tudnunk kell, hogy fennmaradási engedélyt csak akkor kaphatunk, ha az . Azt azonban tudnod kell, hogy fennmaradási engedélyt csak olyan épületre adhat az építési hatóság, melyre az építési engedély is megadható lenne, tehát minden építési szabályt ki kell tudnod elégíteni. Kérdésem az lenne, hogy a telek beépíthetőségébe beletartozik-e a fedetlen kocsibeálló kialakítás. Első lépés: a tervezés.


Bár az ingatlanon belül a garázs építéséhez nem szükséges engedély , a helyi önkormányzatnál tett bejelentést nem úszhatjuk meg. Feltétlenül érdemes tervet készíttetni, ezzel az építési hatóság helyett a tervező vállalja a felelősséget – hívta fel a figyelmet Benkő Roland okleveles .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések