Páratartalom csökkentése

Eddig is rossz volt a helyzet, mert hét alatt nem száradtak meg a ruhák, az ablakon folyik a víz, a fémkeretes ajtó pedig penészedik, de most már egészségügyi problémák miatt is csökkenteni kellene a páratartalmat. Nem dohos pincéről van szó, hanem egy éves (annak idején újépítésű) lakásról. Természetesen a páratartalom csökkentése sürgős esetben házilag is kivitelezhető, de tartósan jó eredménnyel nem számolhat. Páratartalmat úgy tudunk csökkenteni hogy nem párásítunk.


Nem szárítjuk bent a ruháinkat nem mossuk fel padlót naponta 3x. Na de ha még is bent kell szárítsunk vagy fel kell kel mossunk naponta akár többször is?

Akkor a javaslatom a hűtve szárítás elvén működő párátlanító vagy . A fürdőben a mennyezet alatt, a sarkokban, a szekrények mögött a külső falon. Eldugott, nedves helyeken nő a penész, ahol nem éri a napfény. Bármennyi penészirtót is használsz, megszabadulni tőle csak a páratartalom csökkentésével lehet. Csak vegyszerekkel, takarítással nem lehet megszüntetni a . Szerencsére több megoldás közül is választhatunk és már profi berendezéseket is használhatunk a páratartalom csökkentése érdekében. A falakon át távozó pára azonban a ház belső páratartalmát mindössze 3-- ban befolyásolja, és az ellenkező híresztelésekkel ellentétben ezt a polisztirol hőszigetelés sem változatja meg jelentősen.


A legegyszerűbb megoldás a páratartalom csökkentésére a gyakori szellőztetés, hogy a lakásban felgyülemlett pára kiszellőzhessen. Ha kordában tartjuk a páratartalmat, akkor ezzel gyakorlatilag lehetetlenné tesszük a penész kialakulását.

A gyakorlatban ennek megvalósítása nem ennyire egyszerű, mivel napközben . Optimális páratartalom a lakásban: így állíthatod be! A túl alacsony, illetve a túl magas páratartalom is betegséghez vezethet. Hogy elég párás-e a lakásunk, azt sokszor csak a következményekből tudjuk meg.


Végezetül a levegő páratartalma befolyásolja hőérzetünket: magasabb páratartalmú levegőt melegebbnek, alacsonyabb páratartalmút hűvösebbnek érzünk. Ennek ismeretében alakítsuk környezetünk levegőjének minőségét, egy jó taktikával fűtésköltségeink jelentős csökkentése is elérhető. A lakáson belüli allergének azonosítása és megszüntetése után, az allergén kontroll következő lépése, az allergén újratermelődésének megakadályozása, melyben kulcsfontosságú lépés a magas páratartalom csökkentése. Tevékenységeink végzése közben pára képződik. A lélegzetvétel, a főzés, . A készülékek mérik és szabályozzák a levegő páratartalmát , páratartalomnál automatikusan leállnak és nagy hidegben önmaguk automatikus jégmentesítését is elvégzik.


Kitűnően használhatók a nedvesedésre hajlamos régi épületek, lakások páracsökkentésére is. A hosszú hónapokra magára . Természetesen van egy határ, a hőszigetelést nem érdemes a végtelenségig növelni, azonban a hőhidak elkerülésére, vagy hatásuk csökkentésére. Csodára azonban nem számíthatunk. Ez a módszer nem jár ugyan beruházási költséggel, ám tévedés lenne azt hinni, hogy nem kerül pénzbe.


Páracsökkentés szellőztetéssel. A szellőztetés során ugyanis kénytelenek vagyunk otthonunk melegét . A páratartalom csökkentése. A magas páratartalom azonban nem kezelhető ilyen egyszerűen.

A legfrissebb kutatások szerint a száradó ruhákból távozó pára nagymértékben növeli a lakások páratartalmát , így kedvező feltételeket biztosít a. Léteznek egyéb megoldások is a lakás páratartalmának csökkentésére : elektromos páraelszívó, páramentesítő készülék, vagy szellőző berendezés . Napjában többször is így kellene szellőztetnünk, de a szellőztetés megkezdése előtt ne felejtsük el kikapcsolni vagy minimumra csökkenteni a fűtést. Nedvesebb levegőt szeretnél a lakásban? Vagy pont az ellenkezője, a páratartalom csökkentése a cél?


Most segítünk az igényekhez megfelelő szobanövényt találni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések