Szőnyeg szagtalanítása házilag

Hiába a porszívózás, a szellőztetés, a szőnyegek sajnos egy idő után magukba szívják a kellemetlen szagokat - és amit magukba szívtak, bizony ki is adják. Ha van otthon bőven szódabikarbóná használhatod a szőnyegek szagtalanítására is. Ha foltos, ha fakó, ha nem túl illatos, ezek a szerek segítenek.


Hogyan szagtalanítsa szőnyegét ? Kutyapisi, macskapisi szőnyegen. A leghatásosabb szagtalanító. Ez a módszer mindig beválik, és tényleg csak pár perc kell hozzá. Először is porszívózza fel a szőnyeget , majd egy szórófejes flakonba töltsön egy bögre vizet, pár csepp tetszőleges illatú százszázalékos illóolajat és egy facsart citrom levét. Ezzel fújja be az anyagot.


Egyetlen szóval akartam válaszolni neked:ECET. Ezek szerint megoldódott. Tényleg,az ecet csodaszer. A szőnyeg fertőtlenítése, színének élénkítése és tisztítása házi.


Aki nem szeretne takarítógépet bérelni vagy a bolti vegyszerek szagát belélegezni, készítsen házilag tisztítószert, ezek ugyanis ugyanolyan maximális tisztaságot és ragyogást képesek biztosítani, mint bármely drága, az üzletekben megvásárolható vegyszer. A szódabikarbóna hatékonyan képes a szőnyeg. Régen mosóporral mostuk ki a szőnyeget a gangos házban és napokig állt a szőnyegtartó vason. Gyönyörű tiszta és friss illatú lett utána. De van kifejezetten szőnyegtisztitó lötty is.


A válasz -ban hasznosnak tűnik. Felejtsd el a boltokban kapható kemikáliákat , illatosak ugyan, de legtöbbjük káros a háziállatoknak, nem is beszélve a földön játszó, kúszó-mászó kisgyerekről, de a környezetszennyezést se felejtsük ki. Mindössze egy csészényi szódabikarbónára és a kedvenc . Géppel és( többek között)Vanissal mosom,addig van jó illata ,amíg meg nem szárad.


A lakásban található szőnyegek az elhasználódásnak legjobban kitett lakberendezési tárgyak, hiszen rajtuk lépkedünk naphosszat. A tél végi ünnepek közeledtével a rájuk leselkedő veszélyforrások száma is egyre nő. Gondoljunk csak a karácsonyi gyertyázásra, a szilveszteri házibulikra, a kintről behordott latyak pedig . Itassa át a foltot először az ecetes oldattal. Hagyja rajta pár percig, majd tiszta, száraz ruhával alaposan törölgesse meg. Ezután szórjon rá a szalmiákszeszes oldatból, és itassa fel.


Ismételje, amíg a folt el nem tűnik. Számtalan más háztartási szer bevethető a takarítás során. Ha pedig szagtalanításra is szorul a szőnyeg , . Kedvencének volt egy kis „balesete” a nappali szőnyegén ? Már csak egy profi tisztítógép vagy egy új szőnyeg oldhatja meg a problémát? Szórjon sütőport a foltra, hagyja rajta egy éjszakán át, majd porszívózza fel. Ezt addig ismételje, amíg a szag teljesen el nem tűnik.


Használd a cipők szagtalanítására a szódabikarbónát: tegyél a cipő orrába egy csipetnyit, hagyd ott egész éjszakára, majd öblítsd ki az egészet és hagyd megszáradni. Nem fogsz hinni a szemednek! Ha mindez még nem lenne elég, a szódabikarbóna szagtalanító hatásának nagy hasznát veheted a cipőidnél és a szemetesnél is. Szórj éjszakára szódabikarbónát a lábbelidbe, és ez el fogja űzni a . Szagtalanításra a mosogatógépet gyengéd tisztító mosási cikluson futtassa át, tisztításra pedig használja a mosogatóanyaggal együtt.


Vegye szagát szőnyegeinek. Bőségesen megszórjuk a szőnyeget szódabikarbónával. Egész nap vagy egész este hagyja rajta a szőnyegen a szódabikarbónát, . De ugyanígy a szemetest is szagtalaníthato ha szódabikarbónát szórsz az aljára. Sőt, a mosogatógép szagtalanítására is kiváló. Gyengéd tisztító mosási cikluson futtasd át, tisztításra pedig használd a mosogatóanyaggal együtt.


Elűznéd a kellemetlen szagokat a szőnyegből ? Cipő szagtalanítására is használható, ha valakinek nagyon izzad a lába, pláne, ha a gombaölő hatású denaturált szesszel készítjük. Kárpitozott bútort vagy szőnyeget is szagtalaníthatunk vele, de vigyázzunk, mert a szódabikarbónának enyhe fehérítő hatása van. Szórd meg bőségesen szódabikarbónával. A hosszú szálú szőnyegek nagyon népszerűek, ami nem is csoda, hiszen szépek , puhák, mutatósak.


A tisztításuk azonban már egy egészen más kérdés! Nem szabad megfeledkeznünk a szőnyeg természetes módon történő tisztításáról sem. A szőnyegtisztítószerek tartalmazhatnak rovarirtó szereket, formaldehidet, savakat és nem természetes illatosítókat. Sokkal biztonságosabb és olcsóbb, ha a házilag készített termékeknél maradunk.


Tegyük őket egy vászonzsákba és szórjuk le őket szódabikarbónával, majd hagyjuk így legalább egy hétig! Például azzal, hogy a szőnyegre szórt szódabikarbónát felporszívózzuk, a porszívót is szagtalaníthatjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések