Villanykapcsoló bekötése házilag

A Forix IPkínálata a fehér és bézs színben kapható alapválaszték mellett több olyan egyedi, innovatív megoldást. Egypólusú (egysarkú) kapcsoló : Csak a fázisvezetőt (L) szakítja meg. A világítási áramkör ki-és bekapcsolására alkalmas.


Megjegyzés: számtalan esetben fordul elő, hogy egy szakszerűtlen, rossz bekötés miatt a kapcsoló a fázisvezető helyett a nullavezetőt szakítja meg, így mikor a kapcsoló lekapcsolt . A mostani cikkben a kezdő villanyszerelőknek írunk le néhány nagyon egyszerű lépést a kapcsoló bekötésekkel kapcsolatban.

Sokan keresnek az interneten leírásokat különböző kapcsoló bekötésekhez. Két áramkörös kapcsolóról vagy egy alternatív kapcsoló bekötése , ebben próbálunk segítséget nyújtani akinek esetleg . A kapcsolóban csak a fázit kell megszakítani (kivételek vannak de ez nem az). Tehát van egy fázis és egy nulla, meg egy szál a lámpa felé.


Nálad három eset lehetséges: 1: Jól kötöd be. A nullát és a kapcsolószálat kötöd a kapcsolóba, akkor nem . A villamos szerelvények egyre bővülő kínálata láttán sokunkban felmerül a csere gondolata.

Ha lakásunkban a kapcsolókat divatosabb típusra akarjuk kicserélni, vagy az elhasználódott kapcsoló. Alternatív kapcsolónál vezeték van, ügyelni kell a helyes, a korábbival egyező bekötésre ! A belső két csavart (ami a falban lévő kör alakú üregbe rögzíti a kapcsolótestet ) óvatosan húzzuk meg, ügyelve, hogy egyformán terhelődjön a két oldal. Csak annyira (de annyira igen!) nyomjuk be, hogy a külső . Volt itt is téma, az élvilágítós kapcsolóknál a megszakított érintkezők között van a glimm lámpa és azon keresztül folyik némi áram és a kompakt fénycsövek és LED-es lámpák elektronikája pulzálva be-be kapcsol tőle. Erre kell a kondi, a lámpára párhuzamosan, mint a rajzon, nem mint a videóban. Otthon - Hogyan kell bekötni a keresztkapcsolót?


Ezután jön a második keresztkapcsoló. Kapcsolás, áram be, majd megtaláljuk a második fázis vezetéket is. Itt most kicsi trükk van, mert ezt a kettő fázist most nem a fázisba ( piros) kell kötni, hanem a másik kettőbe. Konnektor és kapcsolók bekötése. A fázisba azt kell bekötni.


Sokan bármiféle szakképzettség és tapasztalat nélkül próbálkoznak meg a kapcsolók és konnektorok bekötésével. Amikor a felújítás után újakra, szebbre, esztétikusabbra cseréljük őket, bizony egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnik házilag megoldani ezt, mint a villanyszerelőre várni. Legrand Valena Life, InMatic, Allure termékcsalád.


LEGRAND UTP aljzat bekötése.

Világítós villanykapcsoló házilag. Találtam itthon egy vaskos glimm lámpát amit még kidurrant hosszabbítóból szedtem ki. Kiakartam próbálni hogy működik-e mielőtt beépítem. Erre amint beledugtam a két drótját a hosszabbítóba egy pukkanás kíséretében ledurrantotta a kismegszakítót. De a 6A-es éjszakai áramba . Ezeket így kell bekötni.


A csattanas nem gon a mostani kapcsolo is csattan jo hangosan, es amugy is egy legterben lesz a kapcsolo es a rele. Bal oldalon: vezetékbekötések a kettős (lker-) dugaszolóaljzatba. Egyáramkörös, házilag be.


Ha az alternatív kapcsolót kiiktatva és a vezetékeit összekötve a többi kapcsoló jól működik, akkor: -rossz a kapcsoló. Rossz bekötés esetén lehet próbálkozni másik bekötéssel. Ha a vezetékek összekötésénel sem . Ahogy Szatucsek nagyon precizen leirta!


Villanyszerelő gyorsjavítás Budapesten azonnal. A falilámpák többségét a mennyezeti lámpákhoz hasonlóan szerelheti fel. Szerelvénylapjuk ugyanúgy tokra illeszkedik (amelyet egyben el is takar).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések