Parafa hangszigetelő képessége

A hangszigetelő képesség általában fordított arányban áll a hőszigetelő képességgel. Azaz többnyire a jó hőszigetelő anyagok nem valók hangszigetelésre. A parafa egy olyan különleges anyag (a természet terméke), ami kiváló . A szigetelő anyagoknál nemcsak a hőszigetelő képességet , hanem a páratechnikai, hangszigetelési tulajdonságokat is figyelembe kell venni.


Ha építkezünk vagy felújítunk, előbb-utóbb szembe kerülünk a hangszigetelés kérdésével, azaz hogy a hang ne kerüljön a külvilágból a házunkba, illetve a szomszéd helyiségből se terjedjen át. A parafa szigetelés egészséges, antiallergén, természetes, hangelnyelő képessége (abszorpció) mellett .

Az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező parafatáblák jól használhatók hő és hangszigetelés , valamint rezgés elleni szigetelési feladatokra. Az EXPANDÁLT parafa hőszigetelő képessége megközelíti a polisztirol habét, ugyanakkor nyomószilárdsága többszöröse annak. A parafa olyan egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a kis sűrűség, rugalmasság, tartósság, vízzáróság, kiváló hő-, hangszigetelés valamint rezgéscsillapítás.


Megnő a rugalmassága, rezgéscsillapító és testhanggátló képessége , ugyanakkor gyengül hőszigetelő, lég-, és páraáteresztő tulajdonsága. Polisztirol lap helyett ugyan olyan vastagú parafa. Több szintes épületben, ha szinteket egyformán fűtik a hőszigetelésnek nincs jelentősége, a hangszigetelés a fontos.


A parafatáblák beépítésével csökken a hangvisszaverődés, ezért hangszigetelő képessége is számottevő. Az expandált parafa előnyös tulajdonságai .

A saját gyantájával összekevert, majd szenesített expandált parafa (fekete parafa ) kiváló külső hőszigetelő, hangszigetelő és rezgéscsillapító,. A parafa többek között különleges szerkezetének köszönheti nagyfokú rugalmasságát és szigetelő képességét : egyetlen köbcentimétere több millió növényi . A parafa kiváló hőszigetelő, hangszigetelő és rezgéscsillapító tulajdonságú természetes anyag. Egyedülálló paraméterei miatt nemcsak otthon, hanem a legkülönbözőbb iparágakban is gyakran használják. A kék görbe meggyőzően mutatja be az emberi fül hallóképességét a különböző frekvenciákon.


Ez a rétegrend csak irányadó, . A nyílászárók hangszigetelő képessége eltérő, azonban az újabb kivitelű, termopán üvegezésű nyílászárók a jó hőszigetelés mellett ezt a feladatot is ellátják. Parafa az építőiparban. A parafa a paratölgy (Quercus Suber) kérgéből gyártott anyag. Mintegy 2éven keresztül adja ez a nemes növény a parafa termékek alapanyagát a parafát. Igaz, hogy a parafa ára az olcsóbb hőszigetelő anyagok áránál magasabb, azonban érdemes rendszerben gondolkodni.


Aki utána számol, hamar belátja, a kivitelezéssel együtt . A parafa méretstabil, rugalmas, ellenáll a mechanikai hatásoknak és a vegyszereknek, égés során nem . Szállítási feltételekÁSZF, adatvédelmi nyilatkozat. Hangszigetelő lehet egy szerkezeti kialakítás, a hangelnyelő- képesség pedig a szigetelő anyag fizikai jellemzője. Ez 2-mm vastag poliuretán ragasztóval egymáshoz kötött parafa - és gumiszemcse bázisú hangszigetelő lemez, ami kerülhet ragasztással a már meglévő burkolatra vagy az egyenletesen . De a régi, dupla ablakok.

Ezen értékek alapján a laticell, a parafa , a gumi vagy ezek kombinációja a legalkalmasabb hangszigetelésre. Még egy érv, ami a parafa mellett szól az, hogy nem csak jó hőszigetelő, de hangszigetelő képessége is ugyanolyan eredményes. A parafa hőszigetelő képessége (lambda értéke) megegyezik a többi termék (EPS - Pl. Hungarocell, szálas szigetelő anyagok - pl. kőzetgyapot, üveggyapot) .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések