Mozgásérzékelő beállítása

A barkácsáruházakban és szupermarketekben már 3-ezer forint körül kaphatók komplett mozgásérzékelős lámpák. A PIR (passzív infrarot) érzékelővel szerelt. A szenzor érzékelésének irányát, és az érzékelési tartományt szintén csak gyakorlati kísérletezgetéssel tudjuk beállítani.


A kísérletezés időszakában célszerű az . Mozgásérzékelő beállítása. A szenzoron található potméterekkel lehet beállítani az érzékelő működési tartományait.

A potméterekkel vezérelhető a mozgásérzékelés és a szürkületi tartományok, valamint beállítható a világítás időtartama. A LED reflektor három érzékelővel van ellátva (C. ábra):. Késleltetett bekapcsoló . Folytassa le a járás tesztet” a detektor hatósugarában. A lámpa bekapcsol, majd rövid idő múlva kikapcsol. Várjon másodperc szünetet a következő teszt elvégzése előtt.


A VILÁGÍTÁSI IDŐ BEÁLLÍTÁSA. A világítási idő attól a pillanattól van számlálva, amikor a mozgásérzékelő bekapcsolja a lámpát, és addig tart, amíg . Az Inlight LED IL-REF20HM típusú 20W teljesítményű mozgásérzékelővel ellátott LED reflektor beállításai.

Villamossági elektronikai műszaki webáruház, ahol konnektor ip kamera legrand transzformátor riasztó fi relé kábelcsatorna villanykapcsoló kamera rendszer lakásriasztó. Ezekkel megkönnyíthető az érzékelők beállítása , de a mozgathatóságból adódóan a felhasználó is könnyen elállíthatja, például takarítás, pókhálózás során. Segítségünkre lehet a választásban, ha tudjuk, hogy a kültéren elhelyezett mozgásérzékelős lámpák ma már kivétel nélkül alkonykapcsolóval vannak ellátva. Ezek a kapcsolók folyamatosan mérik a lámpatest körül a fényerősséget, amit egy előre beállított értékhez hasonlítanak. Amikor a fényerősség eléri . Vettem egy új példányt szakboltban, de ebben is egy óráig élt az izzó.


Nem vagyok szakember, de hat darab . Emlékeznek a lépcsőházi világításkapcsolóra? A sötét helyiség lámpáit a kívül elhelyezett vagy sötétben tapogatózva megkeresett kapcsolóval felkapcsoltuk, majd iszkoltunk, hogy gyorsabbak legyünk a takarékosan beállított időkeretnél. Egyre nagyobb hangsúlyt kap életünkben az energia-megtakarítás, az energiahatékonyság, ezen keresztül a költséghatékonyság. A villamos energia nagyon nagy százalékban a világításra kerül felhasználásra.


Jelentős mennyiségű energia takarítható meg a korszerű fényforrások alkalmazásával, . Elaludt a lámpa és utána nem is érzékelt. Csináltam olyat is hogy az érzékelő kapcsolt szálját áthidaltam és ilyenkor világított a lámpa nem kelllet ott tartani a vezetéket a bejövő fázison, majd ugyanígy a beállított idő múlva elejtett a relé. Szóval működött is meg nem is. Lehet kiment a bizti benne?


Meg kell állítani a paramétert úgy, hogy az érzékelő nem működött a kis állatok, de ugyanakkor kapcsolja be a lámpákat, ha valaki érzékel. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy azonnal állítsa be a SENS maximumra, várja meg, amíg a LED ki nem .

A mozgásérzékelő előtt ne legyenek mozgó tárgyak, légkondicionáló, fűtőtest, stb. SENS: a szenzor érzékenysége állítható: maximum méter. TIME: időkapcsoló, általában mp - perc között. LUX: fényérzékenység beállítása. Az érzékelő akkor a leghatékonyabb, amikor a világítóberendezés működését kiváltó . Amennyiben a világítóberendezés nem működik, (nem világít), akkor elsősorban azt kell ellenőrizni, hogy nem . A szenzoron lévő potméterekkel lehet beállítani az érzékelő működési tartományait.


Mind mozgásérzékelés , mind a szürkületi tartományok vezérelhetők vele. Be lehet még állítani a világítás időtartamát is, hogy mennyi ideig világítson a reflektor. LC100-PI Passzív infra mozgásérzékelő. Beállítások : Impulzus szélesség állítás: PIR érzékenység állítás: Potencióméter: állítható a terület nagyságához. Használja a potenciómétert az érzékenység állításhoz.


Ha nappal kívánja használni a mozgásérzékelőt , akkor a Nap állást válassza. A készülékkel együtt szállított fedőklipszekkel a nem kívánt .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések