Villanykapcsoló magassága

Németországban vagy éve. Aztán amikor építkeztünk - hiába mondtam a villanyszerelőnek, az makacsul a megszokott magas helyre rakta. Abszolúte nem gyermek barát. Ja a gyermekbarátságról - hát a dugaljakat meg mindig alacsonyra teszik , hogy a kisgyerek bele tudjon piszkálni.


Emellett különböző pontjain hazánkban állíthat szabvány magassága kissé, de még mindig különböznek.

A magassága a telepítés . Bekötés után a kapcsoló fedelét gondosan vissza kell helyezni. A kapcsolók szokásos szerelési magassága m. Kapcsoló magasság :min 90cm max 135cm. Csövezés ahogy én szoktam pl. Jó ötlet lehet az is, ha a villanykapcsolók mellé teszünk egyet-egyet, így biztosan kéznél lesz.


Különösen sok konnektorra lesz szükségünk a dolgozószobában, a konyhában és a fürdőszobában.

Gondoljunk azokra a készülékeinkre, amelyeket állandóan töltenünk kell, ezeknek . Megszívlelendő tanács, hogy a szoba villanykapcsolója alá vagy mellé mindig érdemes konnektort szereltetne mégpedig azért, mert a kapcsoló elé sosem. Társasházban a villanykapcsolónak és a konnektornak - fürdőszobába és a konyhába - mekkora kell, hogy legyen az előírt (szabvány) magassága ? A vízvezetéki csövek közel- sége biztonsági okból tiltott. Közepes beépítési magasságok (a padlószínt fölött). Helyiség Szerelvény Magasság , cm. Lakószobák Világ ításkapcsoló 105.


A vezetékcsatorna alkalmazását kerülni kell, ha mégis alkalmazásra kerül, akkor csak levehető fedelű, műanyag vezetékcsatornát szabad alkalmazni, amelynek fedele szerszámmal lehet csak levehető. Időszakosan nedves helyiségben közel vízszintesen vezetett vezetékcsatornát csak m magasság. A mosógép-kiállás, a gázüzemű vízmelegítő csatlakozója könnyen odasündöröghet, akárcsak a kapcsoló alá automatikusan odarittyentett dugalj is a mosdó kád felőli oldalán. A védőcsövek nyomvonalvezetése vízszintes és függőleges.


Jól látható a kábel bevezetésénél alkalmazott . Ha túl magasra tesszük, csak a legmagasabbaknak kedvezünk, . Típus: egypólusú kapcsoló. Beépíthetőség: süllyesztett.

Sorolhatóság: sorolható. Felhasználható kupon: nincs. A legtöbb kisgyerekes anyukában felmerül a kérdés, milyen magasan legyenek a villanykapcsolók , ahhoz, hogy a picik is elérhessék. A szerelés vakolat alá süllyesztett, vékony falú műanyag védőcsőbe történjen!


A nyomvonal magassága m. A helyiség falazatának anyaga tégla. A lakótérben önálló áramkört alakítson ki! A dugaszolóaljzatok magassága m, a kapcsoló magassága m.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések