Térkő vagy beton

Szeretné már felújítani kertje évtizedes beton burkolatát? Ha az unalmas szürke beton járdával szemben a térkő burkolat előnyeiről próbálja meggyőzni magát, akkor biztos szeretné tudni, hogy milyen érveket állíthat csatasorba a térkő burkolat mellett? Persze először felmértem, azaz „megmértem” a meglévő állapotot, majd feltártuk a meglévő betonburkolatokat. Sajnos kiderült, a múlt század 70-es éveiben készült első járdaszintre az elmúlt év alatt még kétszer rábetonoztak.


Térkő lerakása régi betonozott felületre. A meglévő öntött- beton burkolatok feltörése és elszállíttatása nemcsak kényelmetlen, hanem nagyon sok anyagi és idő ráfordítással is jár. Ráadásul sok helyen szinte feltörhetetlen a régi beton burkolat, olyan gazdagon adagolták hozzá a békebeli orosz cementet és . Fekete földes kemény talajú udvar teljes térkövezéséhez szükséges alá betont is önteni? Ismerősöm szerint a sóderágyra kell kb centi beton, majd rá a homok és a térkő.


Keress kérdéseket hasonló témákban: térkő , beton , alap . Az udvarunkon szeretnénk megcsinálni a kocsibejárót, eddig sima beton volt. A színes térkövek nem nagyon tetszenek. Elég nagy területről van szó, mivel a garázs a szinte az udvar végén van, ezért valami természetes hatású utat szeretnénk. Azt kell, hogy mondjam, hogy szinte semennyivel sem került többe a térkő burkolat, mint a hagyományos betonjárda! Sem az anyag, sem a munkadíj szempontjából.


A másik lényeges szempont az a tény, hogy a beton ideje lejárt. Egyszerűen kiment a divatból és felváltották a színes térkövek , díszkövek, . A szegélyt közepes erősségű, közeli betonüzemből rendelt(C1C12), vagy házilag kevert (lapát sóder, lapát cement) földnedves betonba fektetjük és két oldalról megtámasztjuk. Fontos megjegyeznem, hogy a földnedves beton csak megfelelő tömörítés után éri el a jó szilárdsági fokot.


A térkő felőli oldalon úgy támasszuk meg, hogy a térkő vastagsága alatt 2-cm-el legyen a támasztó beton teteje, hogy ne legyen akadály majd a . Most én is ott tartok, hogy a térkő lerakás következik. Felszedtem a régi járdát, kiástam a tükröt. Szegőzés után 8-centi beton. A szegő tetejétől a beton 7centivel van lentebb (a térkő 5cm vastag). TÉRKŐ LERAKÁSI ÚTMUTATÓ.


Lépésről lépésre haladva leírjuk Önnek, hogyan kell haladnia, s a gyakran elkövetett hibákra is rávilágítunk. Utcára a kerítés tövéhez ez de jó lenne, hogy kevesebbet kelljen fűnyíróznom és nézne is ki vlhogy. Meg had lessenek mire futja másnak. XD meg inkább járólapra hasonlít szerintem :). Univerzális, mindennapi használatra szánt térkövek tökéletes összhangot teremtenek a természet és a környezete között.


Könnyen kezelhető, környezetbarát térkő család. Kertszépítő kiegészítők. Minden olyan hasznos kertépítő elem, ami kiemel, lezár, elválaszt vagy csak egyszerűen szépít. Leier, Semmelrock és KK térkövek széles választékban. Viacolor térkő minden felületre.


Garantáltan jó térkő árak és folymatos térkő akció! Térkő , ipari burkolat, támfal, szegély, kerítéselem. Burkolókő, amelybe mindenki azonnal beleszeret. Természetes megjelenése, antik stílusa és letöredezett élei az ókor varázslatos hangulatát idézik.


Stílusa ezért remekül illik régi házak mellé és történelmi városrészek utcáira, . Ahogy Önnek praktikusabb! Ezzel azonban a választáskor nem sokra megy, mert a beton térkövek mindegyike ilyen. A térkövek tartóssága között azonban már vannak különbségek, és ezt mérlegelje választásakor. Fontos, hogy a térburkolat teherbírása is megfelelő legyen.


Sok térkő típus nem alkalmas gépkocsi forgalomra. Ha pedig csak gyalogos . Beton térkő forgalmazás.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések