Gázszilikát tégla

Weixl-Várhegyi László szerint számos tényező befolyásolhatja a gázszilikát- falazat sugárzását. A téglákból évtizedekig áramolhatnak elő az egészségre káros gázok, és van amelyiknek Alfa-, Béta- és Gamma sugárzása is van. Ezeket a szakértő saját praxisában is többször mérte.


A gázszilikát tégla a jód . Mindenki remek egészségnek örvend ami a szomszédokat is illeti hiszen az egész házsor ebből a gázszilikát téglából épült fel. Persze nem állítom, hogy más gázszilikát házaknál nem lehet ilyen jellegű probléma ezért szerintem érdemes megmérettetni, hogy nem keveredett radioaktív anyag a téglába.

Az alumínium reakcióba lép a vízzel, és hidrogén gáz (ezért hívták régebben gázbetonnak) fejlődik, ami felfelé . Az építőanyagokkal egyébként is jó vigyázni. Az azbeszt, a martinsalak, illetve a gázszilikát felhasználásával épült házak különösen nagy kockázatot jelentenek lakóiknak. A kohósalak nyersvasgyártási melléktermék, szilikát olvadék, amiből építőanyagok készülnek, így például kohósalakcement, illetve egyéb hő- és vízszigetelő anyagok.


Ezzel szemben az ózdi martinsalak Siemens–Martin eljárással készült acélgyártási melléktermék, ami magnézium-oxidot tartalmaz, . Kismérető téglából falazott kémény. Gázbeton fal és kéményI külön falazása. A kéményeket kisméretű téglából , . Valaki beleásta ebbe a témába magát, esetleg szakmabéli?

Ház vásárlása miatt érdeklődöm. Keress kérdéseket hasonló témákban: rák, egészség, radioaktivitás, sugárzás, gázszilikát , . A mi házunk 83-ban épült, rendes tégla (b30?) illetve szilikátból,én csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. Télen jól tartja a meleget, nyáron pedig kellően hűvös a ház.


Páromék háza ugyanekkor épült de az tiszta b30-as tégla , nyáron majd megdöglöttünk a melegtől, télen meg olyan hideg volt, hogy alig . Gáz-szilikát tömbök ház alkalmas? Lesz meleg és kényelmes? Milyen kihívások várnak az új tulajdonosok az építőiparban és az azt követő működtetése a ház?


A válasz ezekre a kérdésekre is, miután . Gázszilikát falak esetében mindenképpen kell szigetelés, hogy a jelenlegi követelményeknek megfeleljen, s ha már szigetelünk, érdemes egy cm-es EPS-re beruházni. A és 35-ös Ytong-falazatok esetében tulajdonképpen nincs szükség szigetelésre, mert ezek a mostani épületenergetikai . Ma a gázbeton-termékeket üzletpolitikai meggondolásból mind a kereskedelemben, mind a szabványosításban német mintára pórusbetonnak hívják. Alapanyaga az őrölt égetett mészből, őrölt gipszkőből, cementből, . Akkoriban gázbeton, illetve gázszilikát néven volt ismert, és a mai homokkal ellentétben fő alkotóeleme a kohópernye volt, melyből adódott szürke színe. A gyár korszerűsítését követően . Magyarországon az Ytong. A műszaki jellemzői és tulajdonságai lehetővé teszik, hogy építeni a hatékony épületeket, amelyek megfelelnek a modern szabványoknak.


Ha beszélünk érték arány, azt mondhatjuk, hogy bizalommal a gáz-szilikát blokk elfoglalni az első . Külső nyílászárók műanyag ablakok-ajtók.

Fűtésrendszer kondenzációs . Tovább folytatandó méréseinkkel segíteni szeretnénk, hogy még egyszer „ szilikát hibába” ne keveredjen az ország, és kevesebb „ha”, de több ésszerű cselekedet legyen egészségünk megóvására. A cigaretta és a radon sugárzás kifejezetten felerősíti egymás rákokozó hatását!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések